REPORTER voor Stichting ALS Nederland

Door het jaar heen maak ik als reporter diverse reportages voor Stichting ALS Nederland. In deze reportages vind ik het belangrijk om de verhalen op te halen bij mensen die te maken hebben met ALS. Dit kunnen zowel patiënten, familieleden als actievoerders zijn. Tijdens de gesprekken vind ik het belangrijk om de echte mens achter het verhaal te zoeken, iemand nog even in het zonnetje te zetten, iemand zich gehoord te laten voelen en daar oprechte emoties bij te laten zien.

ALS is een doodsvonnis. Dat betekent dat iedereen met deze diagnose vroeg of laat komt te overlijden. Genezen is namelijk nog steeds niet mogelijk. Voor nabestaanden wordt ieder jaar de Nabestaandendag georganiseerd. Het is voor hen heel waardevol om lotgenoten te spreken: zij snappen als geen ander waar je mee te maken hebt. Van deze dag heb ik in het voorjaar van 2024 verslag mogen doen, op een zeer bijzondere locatie: Paleis Het Loo.

Een van de hoogtepunten voor mij is de verslaggeving tijdens 3FM Serious Request. Stichting ALS Nederland was in december 2023 het goede doel tijdens de actie met het Glazen Huis in Nijmegen. Als Razende Reporter was ik hier de hele week bij en mocht ik van heel veel bijzondere momenten verslag doen.

Overigens begon 3FM Serious Request al wat eerder. Zo waren er door het land heen al diverse acties voorafgaand aan de grote actieweek. Een van de acties die ik mocht bezoeken, was die van 3FM DJ Luc Sarneel. In een verlaten Walibi Holland ging hij samen met diverse andere actievoerders zoveel mogelijk rondjes in achtbaan Untamed. Hoe gaaf om daar verslag van te mogen doen!

Een jaar eerder mocht ik voor de uitzending ‘Tijd voor ALS’, gepresenteerd door Natasja Froger, een aantal interviews afnemen. Zo sprak ik onder andere met Rob van Horssen over de laatste fase van ALS, welke keuzes maak je dan en hoe pak je dat aan? Het was een emotioneel gesprek en hij is inmiddels helaas al overleden. Hieronder vind je dat bijzondere gesprek met hem.

Meer van deze reportage zien? Check https://www.als.nl/uitzending-tijd-voor-als/

Verder mag ik door het jaar heen naar diverse acties van de Stichting.

Weten wat ik voor je kan betekenen met interviews en video’s? neem contact op.