Podcast voor jouw bedrijf

Een eigen corporate podcast is dé manier om zowel je interne als externe stakeholders op de hoogte te stellen van belangrijke en noemenswaardige informatie rond jouw bedrijf!

Joey Teekamp luistert aandachtig naar een van zijn gasten tijdens opname van de podcast KOPPIG.
Joey Teekamp luistert aandachtig naar een van zijn gasten tijdens opname van de podcast KOPPIG.

Gebruik een podcast om:

  • Je omzet te verhogen;
  • Nieuwe klanten te werven;
  • Klanten om te zetten naar FANS;
  • Betrokkenheid van medewerkers te verhogen;
  • Naamsbekendheid te vergroten;
  • Een nieuwe doelgroep aan te trekken;
  • En zo zijn er nog heel veel meer super goede redenen om een podcast te lanceren!

Je kunt zelf aan de slag gaan met een podcast, want iedereen doet dat toch. Maar dat gaat altijd ten koste van je andere processen. Dus laat het aan de specialist over, aan mij!

Een greep uit eerdere podcasts

Joey Teekamp zit met zijn gasten aan tafel tijdens opnames van de podcast KOPPIG
Joey Teekamp zit met zijn gasten aan tafel tijdens opnames van de podcast KOPPIG – Foto: Rendr Media

Voor de Gemeente Steenwijkerland maak ik maandelijks de podcast ‘Koppig‘. Dit is een korte podcast waarin we alledaagse thema’s bespreken die in de gemeente leven. Aan tafel praat ik met een wethouder, gemeentefunctionaris en een expert rond het betreffende thema. Op straat leg ik een stelling voor aan de inwoners van de gemeente (de ‘gewone mens’ of de ‘burger’). Het succes van deze podcast? In samenwerking met diverse medewerkers bij de gemeente en het videobedrijf Rendr Media leveren we een professioneel product af op Spotify, Apple Music en Youtube, inclusief videomateriaal. De gemeente levert onderwerpen, sprekers en gespreksleidraad aan. Als host leid ik het gesprek aan tafel en stel ik de best passende vragen. Tegelijk stel ik mijn gesprekspartners op hun gemak en zorg ik voor een ontspannen sfeer. Op een nieuwe, moderne en toegankelijke manier vertalen we ingewikkelde beleidsstukken naar begrijpelijke taal voor de inwoners van de gemeente Steenwijkerland.

Joey Teekamp aan tafel in de studio tijdens opnames van het Crypto Kwartiertje
Joey Teekamp aan tafel in de studio tijdens opnames van het Crypto Kwartiertje

Een jaar lang maakte ik Het Crypto Kwartiertje. Dit is een productie in eigen beheer, gepubliceerd op o.a. Spotify, Apple Music en YouTube. In vijftig (!) afleveringen neem ik je samen met een collega mee in de wereld van Bitcoin en andere cryptocurrency. Het succes van deze podcast? De laagdrempeligheid, ontspannen sfeer en begrijpelijke taal voor de doorsnee luisteraar leidde tot vijf- tot tienduizend plays per week. In totaal haalden we meer dan 175 duizend plays, waar we ontzettend trots op zijn! Met deze podcast haalden we de Top 15 Trending Podcasts van Spotify, diverse lokale kranten schreven erover en als klap op de vuurpijl werden we een uitgebreid item op NPO Radio 1 bij Mischa Blok.

Technische faciliteiten voor een podcast

Voor diverse podcasts zorg ik voor audiotechnische facilitering. Dat wil zeggen: ik draag zorg voor een professionele radiostudio met mengtafel, microfoons en koptelefoons. Daarnaast zorg ik altijd voor nabewerking van de opname: storende geluiden haal ik waar mogelijk weg of ik reduceer ze tot een minimum en ik zorg dat de podcast lekker ‘radio’ klinkt: stemmen duidelijk hoorbaar met een lichte boost, vormgeving met aanvullende audio (jingles en muziekjes). De podcast kan bij jou in het bedrijf opgenomen worden, door het gebruik van een super-mobiele popup-studio. Liever in een professionele omgeving buiten je bedrijf? Dat kan! Kom dan voor de opnames naar mijn eigen vaste professionele radiostudio.

Contact

Zoek je voor je podcast alleen een host, zorg je zelf voor technische facilitering en beheer jij de redactie? Of lever je alleen het onderwerp aan en zoek je juist het product van A tot Z aangeleverd? Laat het aan de specialist over! Neem vandaag nog contact op en we plannen een geheel vrijblijvend moment om de best passende opties voor jouw bedrijf te verkennen.