REPORTER voor Stichting ALS Nederland

Door het jaar heen maak ik als reporter diverse reportages voor Stichting ALS Nederland. In deze reportages vind ik het belangrijk om de verhalen op te halen bij mensen die te maken hebben met ALS. Dit kunnen zowel patiënten, familieleden als actievoerders zijn. Tijdens de gesprekken vind ik het belangrijk om de echte mens achter het verhaal te zoeken, iemand nog even in het zonnetje te zetten, iemand zich gehoord te laten voelen en daar oprechte emoties bij te laten zien.

ALS is een doodsvonnis. Dat betekent dat iedereen met deze diagnose vroeg of laat komt te overlijden. Genezen is namelijk nog steeds niet mogelijk. Voor nabestaanden wordt ieder jaar de Nabestaandendag georganiseerd. Het is voor hen heel waardevol om lotgenoten te spreken: zij snappen als geen ander waar je mee te maken hebt. Van deze dag heb ik in het voorjaar van 2024 verslag mogen doen, op een zeer bijzondere locatie: Paleis Het Loo.

Een van de hoogtepunten voor mij is de verslaggeving tijdens 3FM Serious Request. Stichting ALS Nederland was in december 2023 het goede doel tijdens de actie met het Glazen Huis in Nijmegen. Als Razende Reporter was ik hier de hele week bij en mocht ik van heel veel bijzondere momenten verslag doen.

Overigens begon 3FM Serious Request al wat eerder. Zo waren er door het land heen al diverse acties voorafgaand aan de grote actieweek. Een van de acties die ik mocht bezoeken, was die van 3FM DJ Luc Sarneel. In een verlaten Walibi Holland ging hij samen met diverse andere actievoerders zoveel mogelijk rondjes in achtbaan Untamed. Hoe gaaf om daar verslag van te mogen doen!

Een jaar eerder mocht ik voor de uitzending ‘Tijd voor ALS’, gepresenteerd door Natasja Froger, een aantal interviews afnemen. Zo sprak ik onder andere met Rob van Horssen over de laatste fase van ALS, welke keuzes maak je dan en hoe pak je dat aan? Het was een emotioneel gesprek en hij is inmiddels helaas al overleden. Hieronder vind je dat bijzondere gesprek met hem.

Meer van deze reportage zien? Check https://www.als.nl/uitzending-tijd-voor-als/

Verder mag ik door het jaar heen naar diverse acties van de Stichting.

Weten wat ik voor je kan betekenen met interviews en video’s? neem contact op.

Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter aan mij de taak om deelnemers en toehoorders een inspirerende bijeenkomst te geven. Tijdens de verschillende bijeenkomsten die ik mag leiden is het altijd een mooie uitdaging om de gesprekken op gang te houden en discussies in goede banen te leiden. Van verschillende bijeenkomsten zie je hieronder een korte weergave. Scroll naar onderaan de pagina voor een breder foto-overzicht.

Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door professionele fotografen: Wilbert Bijzitter (Steenwijkerland), AgriTrader, Rita de Bruijckere (ParkinsonFonds)


Sportverkiezingen Steenwijkerland

Voor gemeente Steenwijkerland ben ik al meerdere jaren actief als dagvoorzitter. In het thema “(sociaal) veilig sporten” organiseerde Gemeente Steenwijkerland onlangs een netwerkbijeenkomst, voorafgaand aan de jaarlijkse sportverkiezingen in Rabo Theater De Meenthe.

Joey tijdens de netwerkbijeenkomst. Foto: Wilbert Bijzitter.

Tijdens de netwerkbijeenkomst spreken bestuurders en organisatoren van allerlei verschillende sportverenigingen en beleidsmakers met elkaar, onder het genot van een heerlijke maaltijd. Speciale gast dit jaar was Gregory Sedoc, voorheen profsporter, nu onder andere analist voor de NOS en ambassadeur van NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland. Gregory nam de zaal op enthousiaste wijze mee vanuit zijn rijke ervaring in de sport.


“Foto van het jaar Award Gala” – Agritrader

Agri Trader – Handelsmagazine voor de agrarische sector hield afgelopen jaar voor het eerst het “Foto van het jaar – Award Gala”. In het prachtige theater van Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid aan mij de eer om de avond voor te zitten en de prijsuitreiking te begeleiden. Diverse prijswinnende foto’s met een agrarisch thema werden tegen het licht gehouden, in elke categorie kon uiteraard maar 1 iemand winnen.

Joey als dagvoorzitter voor Agritader. Foto: Agritrader.

Diner ParkinsonFonds – 25 jaar

Stichting ParkinsonFonds ‘vierde’ in 2023 haar 25-jarig jubileum. Aan mij werd gevraagd of ik als avondvoorzitter wilde optreden en tussen het feestelijke diner door diverse interviews wilde verzorgen. Zo sprak ik met twee patiënten, elk met hun eigen bijzondere verhaal. Ook sprak ik diverse onderzoekers. Extra uitdaging: Engelstalig wetenschappelijk interview. ROC Midden Nederland faciliteerde de locatie en studenten waren verantwoordelijk voor de organisatie, diner en service.

Een bijzondere avond, want wat een bizar heftige ziekte is Parkinson… Veel is niet te bevatten. Als dagvoorzitter doe ik een goede poging dit verhaal naar buiten te brengen en meer mensen deelgenoot te maken. Een heel bijzondere avond.


Prinsjesdag lunch 2023

Prinsjesdag, elk jaar een mooi moment om eens te overdenken hoe we ervoor staan. Afgelopen keer mocht ik als dagvoorzitter optreden voor Gemeente Steenwijkerland, Business Club Steenwijkerland en Kennis Netwerk Steenwijkerland. Een mooie lunchbijeenkomst in de Grote Kerk, waar Arend Jan Boekestijn liet merken dat ons kleine landje sterk beïnvloed wordt door de politieke ontwikkelingen in de wereld.

Joey als dagvoorzitter tijdens de Prinsjesdaglunch. Foto: Wilbert Bijzitter.

Zelf iets organiseren?

Wil je ook een netwerkbijeenkomst organiseren, of zoek je een dagvoorzitter die actief bijdraagt en met je meedenkt? Ik denk met je mee op alle fronten, ook in de voorbereiding van de bijeenkomst. Laten we eens verder praten, dus neem snel contact op!

Foto’s: Wilbert Bijzitter (Steenwijkerland), AgriTrader, Rita de Bruijckere (ParkinsonFonds)

Een nieuwe weg!

Waar soms gaten ontstaan in bestaande wegen, waar nieuwe plaatsen ontstaan en waar interesses veranderen: daar worden nieuwe wegen gevormd. Zo sla ook ik een nieuwe weg in.

Zo ook hier bij mij. Na acht jaar werk als docent (drie jaar mbo en vijf jaar hbo) is het bij mij tijd voor een andere weg. Een nieuwe weg naar nieuw geluk. Naast parttime onderwijs heb ik altijd, eerst als hobby en later professioneel een rol als presentator, verslaggever en technicus nagestreefd. Het is tijd om dat fulltime te gaan doen!

Ik ga volledig zelfstandig door als ondernemer, een nieuwe weg in!

Vaste kring

Mijn kring met vaste opdrachtgevers bevat mooie namen. Zo werk ik op regelmatige basis voor Gemeente SteenwijkerlandRabo Theater De MeentheStichting ALS Nederland en Showbizz Nederland. Nu ontstaat er daarnaastruimte voor gave nieuwe projecten. Een van die projecten ben ik afgelopen jaar al gestart: mijn eigen podcastserie “Ik wil het weten.” In deze serie zullen nog heel wat nieuwe afleveringen online komen! Daarnaast heb ik meer ruimte om ideeën die nog op de plank liggen verder uit te werken. Natuurlijk is er ook nieuwe ruimte om meer verslaggeving te doen, meer dagvoorzitterstaken aan te nemen en vaker op pad te gaan voor media-collega’s.

Onderwijs is blijvend

Het is zeker geen volledig vaarwel van het onderwijs. Ik blijf beschikbaar voor het geven van cursussen en workshops. Verder zal ik op projectbasis zeer regelmatig nog met groepen aan de slag gaan. Zo heb ik al een cursus opgezet om podcasts onderdeel te maken van de lessen in de klas. Ik wil hiermee de verbinding met het onderwijs blijven leggen en ook collega’s blijven enthousiasmeren iets nieuws te leren. Daarnaast hou ik natuurlijk ook een belangrijk stuk entertainment zoals de Tapas2000 in stand: jouw jaarlijkse eindejaarsuitje met een toffe quiz over de Top 2000, met heerlijk eten en veel plezier in jouw gezelschap.

Koffie?

Tijd voor een nieuwe weg. Leidt die ook naar jouw evenement? Heb jij een tof idee op de plank liggen om eens over te sparren? Laten we koffie drinken en zien hoe de nieuwe vrije ruimte in jouw voordeel kan werken!

Podcast ‘Ik wil het weten’ voor de nieuwsgierige mens

Wil jij graag dingen weten? Dan heb ik een super leuke podcast voor je klaarstaan! Omdat ik zelf erg nieuwsgierig ben en op alles een antwoord zoek, ben ik gestart met de serie ‘Ik wil het weten’. In elke aflevering ga ik op zoek naar het antwoord op een nieuwe vraag. Dit kan een vraag zijn die bij mij opkomt tijdens het douchen of een vraag waardoor ik ’s nachts wakker lig. Maar het kan natuurlijk ook een vraag van jou zijn!

Heb jij een vraag waar je antwoord op zoekt? Mail die naar weten@joeyteekamp.nl en misschien beantwoord ik binnenkort jouw vraag wel!

Check hieronder de nieuwste aflevering op Spotify en klik op het logo om naar alle andere afleveringen te gaan.. Vind je het een leuke podcast? Abonneer je dan ook en laat gelijk een review achter, daarmee help je de podcast beter vindbaar worden voor anderen.

Het kanaal op Spotify vind je HIER

Het kanaal op Apple Music vind je HIER

Wil je een samenwerking starten? Wil je voor bijvoorbeeld jouw bedrijf een mooie podcastserie? of wil je de podcast op een andere manier steunen? Neem dan CONTACT op.

Tapas2000 groot succes!

Wat een feest was de Tapas2000 afgelopen december! Ruim 350 mensen zorgden voor heel veel gezelligheid in het gezelligste café van Steenwijk: het Vestzaktheater van Theater de Meenthe was voor de gelegenheid omgetoverd tot bruin café, met dank aan Kringloopwinkel Steenwijk voor het beschikbaar gestelde meubilair.

In samenwerking met bovengenoemde partijen en Het Pakhuys zorgden we voor de zevende keer op rij voor een creatieve jaarafsluiting met de Tapas2000: met heerlijk eten, lekkere drankjes en een muzikale quiz over de Top2000 zetten we 2022 nog eenmaal op zijn kop. Met maarliefst vijf shows wordt het evenement steeds groter. Desondanks zorgen we ervoor dat de setting in het Vestzaktheater intiem en knus blijft. Van een klein zaaltje in het Veerhuys naar een grotere zaal in de Meenthe. Een droom kwam uit met deze fantastische productie! Hieronder een kleine sfeerimpressie van hoe het eraan toe ging.

Komend jaar vindt de Tapas2000 wederom plaats. De eerste twee avonden zijn zelfs al bijna uitverkocht, maar binnenkort gaan er meer shows in verkoop, Hou daarvoor de website van De Meenthe goed in te gaten! Wil je nu al meer info over de Tapas2000, of wil je een eigen quiz op je evenement? Neem contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden!

Overigens:

  • Krant ‘De Kop Van’ deed live vanuit de zaal als deelnemer verslag van de avond, hoe gaaf!
  • De Steenwijker Courant stuurde zelfs een eigen fotograaf langs om een mooie sfeerimpressie te maken!

Voice-over: Arka Electric Propulsion Systems

Als voice-over krijg ik diverse malen per jaar de vraag om geschreven teksten om te zetten in een levend gesproken verhaal. Zo kwam ook Arka enige tijd geleden bij mij terecht. Arka is een bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische aandrijving van boten. Al 45 jaar zijn zij toonaangevend in milieuvriendelijke vormen van aandrijving in en op het water. In Giethoorn geven zij zelf het goede voorbeeld door eigen boten elektrisch te laten varen. Voor Arendshorst Buitenactiviteiten heb ik eerder een compleet digitale rondvaart in mogen spreken. Zij gebruiken een rondkaartsysteem dat op basis van GPS-triggers automatisch teksten laat afspelen bij lokale bezienswaardigheden. In het Nederlands, Duits, Engels en Spaans heb ik hiervoor ingesproken teksten aangeleverd.

Naar aanleiding van deze eerdere opdracht kwam Arka bij mij uit voor een Engelstalige voice-over onder een prachtige productievideo van hun elektrische aandrijfsystemen. In de video wordt de kijker meegenomen in de productie en meerwaarde van elektrische aandrijfsystemen. Prachtige beelden worden aangevuld met een passende voice-over om het verhaal tot leven te brengen. Zie hieronder het resultaat!

Ben je voor jouw organisatie op zoek naar een Voice-over in Nederlands, Engels, Duits, of een andere taal? Wil je je bedrijf een professionele uitstraling geven met een professionele telefooncentrale? Ingesproken teksten kunnen vaak dezelfde dag nog gerealiseerd worden. Neem contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Avondvoorzitter in de hoogte

Voor Gemeente Steenwijkerland mocht ik het hogerop zoeken. Je ziet de aftrap van een inspirerende netwerkbijeenkomst voor sportaanbieders in de regio. Als avondvoorzitter (of dagvoorzitter) kreeg ik o.a. de mooie taak om Maarten van der Weijden te begeleiden tijdens zijn inspirerende sessies tussen de drie gangen van het diner. Dank voor de mooi georganiseerde sessie en de inspirerende verhalen! En dank voor de gave foto Wilbert Bijzitter. 🤩

Meer weten over de bijeenkomst? Check het persbericht van Gemeente Steenwijkerland HIER.

Ook een dagvoorzitter of avondvoorzitter nodig? Neem dan HIER contact op.

Dag- en avondvoorzitter Joey Teekamp trapt de netwerkbijeenkomst met Maarten van der Weijden af voor Gemeente Steenwijkerland.
©Gemeente Steenwijkerland/Wilbert Bijzitter

TAPAS2000: Reserveer nu!

Bij de gezelligste tijd van het jaar, hoort de gezelligste quiz van het jaar: de Tapas2000!

Donderdag 29 en vrijdag 30 december draait het om lekker eten, gezelligheid en de heerlijke muziek uit de Top2000. Quizmaster Joey Teekamp neemt je mee door de Top2000, met gevarieerde muziekvragen. Na twee prachtige succesnummers via een online stream, zal dit jaar het Vestzaktheater in De Meenthe omgetoverd worden tot het gezelligste muziekcafé van Steenwijk.

Tijdens de Top2000 komen de borrelaars, bourgondiërs, sfeermakers en muziekkenners samen om een mooie smaakvolle en muzikale avond te beleven. Of je de quiz nu wint of niet. Het programma is avondvullend met een uitgebreide muziekquiz en een uitgebreid Tapasmenu. Het menu is samengesteld door de koks van Het Pakhuys en De Meenthe.

Nieuw dit jaar is een speciale borreleditie, op vrijdagmiddag 30 december. Voor alle families, vrienden en collega’s die het jaar op een unieke manier willen afsluiten, kun je op vrijdagmiddag 30 december terecht in Rabo Theater De Meenthe. Je krijgt de lekkerste hapjes uit het tapas menu, tijdens de borrel en quiz over de muziek uit de Top 2000. Een vrijmibo als deze heb je nog nooit meegemaakt!

De coproductie van Het Pakhuys, De Meenthe en Joey Teekamp beleeft dit jaar het vijfjarig lustrum. Met een jaarlijks groeiend deelnemersaantal gaan ook nu de kaarten hard. De eerste avond loopt hard vol, voor 30 december is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en deelname aan de Tapas2000, kijk op www.demeenthe.nl.

Wil je een eigen pubquiz organiseren? Bekijk dan ook deze pagina met meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen.

Podcast ‘Koppig’ over ‘Wonen’

Waarom kan niet overal gebouwd worden? In opdracht van de gemeente Steenwijkerland presenteer ik maandelijks de podcast ‘Koppig’, met deze maand het thema ‘wonen’. Dit is natuurlijk een zeer actueel onderwerp. Denk aan het grote woningtekort en al het nieuws rond het wel of niet mogen bouwen, vanwege stikstof uitstoot.

Check hieronder de aflevering via YouTube, de tekst gaat onder de video verder. Liever Spotify? Klik hier.

In de binnenstad van Steenwijk vraag ik voor de podcast aan voorbijgangers hoe ze liever wonen: in een tiny house, of in hoogbouw (een flat). Je moet tenslotte creatief met de ruimte omgaan.

Met wethouder Melvin Smit sprak ik tijdens deze aflevering afwisselend met een stedenbouwkundige (Rob van de Velden) en een adviseur woningmarkt (Daniël Depenbrock) over wonen en bouwen. We praten onder andere over tiny houses. Ook hebben we het over zaken waar je tegenaan loopt wanneer extra woningen gebouwd worden (nee niet alleen stikstof).

Het mooie aan dit thema is dat het ons allemaal raakt. De ene keer op een mooie manier, de andere keer op een vervelende. Vroeg of laat wonen we allemaal, toch?

Team

Een fantastisch team vanuit gemeente Steenwijkerland bedenkt de onderwerpen en bereid de podcast ‘Koppig’ inhoudelijk voor. Tijdens de opnames worden de beelden gevangen en bewerkt door Jorn Kok van Rendr Media. Ikzelf ben verantwoordelijk voor de audio en het gesprek aan tafel.

Persoonlijk vind ik het gaaf om met verschillende experts over dit onderwerp te spreken. Een huis is niet gewoon een huis. En een wijk is ook niet gewoon een wijk. Daar komt zoveel meer bij kijken, daar sta je helemaal niet bij stil. De gesprekken openen mijn ogen. Die van jou ook?

Je eigen podcast

Het mooie aan een podcast is dat dit voor iedereen relevant is. Ook voor jou! Een eigen interne of externe podcast kan jouw organisatie flink versterken. Communiceer op een moderne, pakkende manier naar je medewerkers, klanten of andere betrokkenen. Heb je al eens nagedacht over een eigen podcast voor jouw bedrijf, vereniging, gemeente of organisatie?Ik kan en wil je daar graag bij helpen. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op voor een verkenning van de mogelijkheden!

REPORTAGE: Verslag van tien jaar Tour du ALS

Tour du ALS vierde in 2022 haar tiende editie. Al betwijfel ik of je dat ‘vieren’ moet noemen, want de Tour du ALS vindt plaats omdat er nog steeds geen oplossing voor de vreselijke ziekte ALS is. Tijdens de Tour halen deelnemers zoveel mogelijk donatiegeld op en aansluitend bedwingen zij wandelend, hardlopend of fietsend de Mont Ventoux. Ik reisde mee naar Frankrijk voor een verslag van tien jaar Tour du ALS.

Tijdens de afgelopen editie mocht ik mijzelf nuttig maken als reporter voor Stichting ALS. Gedurende het verblijf in Frankrijk heb ik live op Facebook verslag gedaan rond het startschot en de bekendmaking van de tussenstand. Ook sprak ik met een heleboel mensen om videomateriaal te maken ter werving van de volgende editie.

Zo sprak ik onder anderen met Irmgard en Gert-Jan Pijl. Zij zijn mede-initiatiefnemers van Tour du ALS en zwaaien na tien bijzondere jaren af. Een korte terugblik van ‘Tien jaar Tour’, van twee mooie en bijzondere mensen. We praatten op een bankje in het park:

Weten wat ik voor jou kan doen als reporter en videomaker? Neem contact op!